Signalmätning & projektering mobiltelefonsystem

Mobiltäckning

Analysera mobiltäckning och mobilsignalkvalitet med professionell mätkonsult

Innan ni investerar i en repeaterlösning bör ni göra en analys av operatörernas mobilsignalstyrka och signalkvalité. Det är avgörande att först få en noggrann bild och analys av signalspektrum på plats. Det är här en professionell mätkonsult kommer in i bilden.

Med avancerad utrustning och expertkunskap kan vi hjälpa er att:

  1. Identifiera svaga signalområden: Genom att utföra en noggrann mätning utomhus och inomhus kan vi exakt kartlägga var de svaga signalområdena finns och vilka faktorer som kan påverka signalkvaliteten.
  2. Analysera operatörsprestanda: Genom att utvärdera signalstyrka och kvalitet från olika mobiloperatörer kan ni få insikt om vilken operatör som erbjuder den bästa täckningen för just era behov.
  3. Optimera Placeringen av repeater och antenner: Genom att ha en tydlig förståelse för er befintliga signalmiljö kan vi rekommendera optimal placering och konfiguration av repeaters och antenner för att säkerställa maximal effektivitet.
  4. Få Skräddarsydda Lösningar: Varje lokalmiljö är unik, och en professionell mättekniker kan skapa en skräddarsydd lösning baserad på era specifika behov och budget.

Med en noggrann och professionell signalmätning kan ni säkerställa att investeringen i en repeaterlösning ger önskad effekt och att ni får bästa möjliga mobilsignaltäckning.

Mobilförstärkare

Vi kan även ta konsultrollen vid större projekt och upphandlingar för GSM/3G/4G mobiltelefonsystem och mobilförstärkare för mobilt bredband. Vi gör radioplanering, upprättar kravspecifikationer, produktspecifikationer, översiktsritningar, installation och slutmätning. Kontakta oss så hjälper vi er att ro projektet i hamn.

Repeater, Mobilförstärkare
Mobilförstärkare
GSM mobilförstärkare

Mobiltelefonsystem: Installationsritning för ett mindre 3G repeater DAS med 7st service antenner + passiva komponenter.

Repeater, Mobilförstärkare

Commscope repeater installation 5 våningar med fiberoptisk DAS.

Mobiltelefonsystem

Relationsritning av Regmo för Telia UMTS2100 installation.

Mobiltelefonsystem

Översiktsritning på 3st MR918 + 3st MR2118 sammankopplade till gemensamt DAS. Full mobiltäckning samtliga operatörer på 900Mhz + 2100Mhz

Mobilförstärkare

Blockschema med Commscope NODE A+ och ION-M optisk repeaterlösning