Mobiltäckning till havs – repeater för fartyg och båtar

Mobiltäckning till havs
Mobiltäckning till havs

Bättre mobiltäckning till havs

Man vill ju kunna ringa och surfa även när man är i fritidsbåten och långt ute i skärgården eller till havs. Besättningen på stora fartyg och färjor måste kunna kommunicera med omvärlden även om fartyget befinner sig flera mil från land. Möjligheten att kommunicera via satelliter finns men det är en extremt dyr lösning.

Men det finns bra och billiga lösningar. För mindre båtar och fartyg har Stella Doradus SD-RP1002-LG-O komplett kit för 8400:- + moms. För större fartyg och färjor har vi flera modeller för bra mobiltäckning i stora ytor. Vi har även lösningar för atlantgående fartyg som fungerar med alla operatörer inom EU och USA.

Signalförstärkare för båtar

Stella Marine är en kommersiell mobilsignal förstärkare för fartyg och båtar som fungerar med alla mobiloperatörer.

Repeatern har 4 portar för 4st inomhus antenner vilket gör det möjligt att förstärka 4st områden eller däck på fartyget. Repeatern har enkel LED diagnostik indikatorer som hjälper till att övervaka systemet under och efter installationen.

Repeatern förstärkare alla EU operatörer på aktuella band/frekvenser.

Installation marine repeater

En rundstrålande omni-antenn installeras högs upp på fartyget vilket medger mottagning av mobilnätet 360 grader. Antennen tar emot mobilsignalerna från flera basstationer närmast kusten sen vidare till repeatern som förstärker signalerna och återutsänder mobilsignalerna inne i fartyget. Repeater har 4 portar som skickar signalerna till 4st antenner.  Hela system är självreglerande och behöver inte underhållas.

Marine repeatern är teknikoberoende och fungerar med 5G-4G-3G-2G förutsatt operatörens teknikval på aktuell frekvens.

Maximalt avstånd repeatern kan ta emot mobilsignalerna från land är ca 30km.

Repeater för fartyg

Repeatern har flera unika funktioner för att inte störa operatörernas nätverk såsom automatisk avstängning av upplänk när repeatern inte är aktiverad, automatisk avstängning (ASO) om repeatern driftsätts för nära basstation, automatisk oscillations kontroll (AOC) som stänger av repeatern om självsvängning uppstår samt automatisk gain kontroll (AGC)

Köp den här.

För större fartyg med fler antenner kontakta oss för offert.

Signalförstärkare repeater

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest Comments

Inga kommentarer att visa.